Leuk dat je meer over mij wilt weten! Mijn ervaring én hoe anderen mij ervaren, zegt nog veel meer over mij, dan mijn eigen woorden. Daarom heb ik een luchtig verhaal voor je geschreven, over interessante ervaringen uit mijn leven… Een soort CV, maar dan anders.

Samen leren en groeien…

Leren en groeien, daar kom ik mijn bed voor uit. Vooral samen met anderen, want ik ben een creatieve en energieke helper. Al mijn hele leven haal ik mijn energie uit het helpen van anderen, om ook te leren en te groeien. Als vrijwilliger… als collega… én als lotgenoot!

…als vrijwilliger!

Met sporten ga ik altijd voor dat ene stapje beter. De laatste jaren vooral met wielrennen en hardlopen. Daarvoor heb ik zo’n 20 jaar gekorfbald bij Spirit. Heerlijk om samen met teamgenoten het hoogste na te streven.

Daarnaast ben ik 13 jaar lang een bevlogen trainer en coach van jeugdteams geweest! Het helpen van jonge spelers en speelsters, was daarbij mijn belangrijkste drijfveer. Gericht op de lange termijn ontwikkeling, niet het korte termijn resultaat…

Dit was verre van het enige wat ik deed, naast het zelf korfballen. Dat mijn tomeloze inzet door de vereniging erg werd gewaardeerd, bleek wel in januari 2009. Toen werd ik op 26-jarige leeftijd tot Vrijwilliger van het Jaar gekozen!

Zoals je kunt zien op de foto, leefde ik toen nog niet echt als een held. Ik deed veel voor de vereniging en anderen, maar ik zorgde niet echt goed voor mezelf. Ach ja, ik genoot wel. Iets met levensfase denk ik…

…als collega!

Maar sommige dingen veranderen nooit. Op school, tijdens mijn studie en vooral ook in mijn werk, was ik altijd op zoek naar nieuwe inzichten en uitdagingen.

Ik heb 15 jaar gewerkt bij Sweco, het grootste ingenieursbureau van Europa. Als projectleider en teammanager, haalde ik vooral mijn plezier uit het laten groeien en bloeien van collega’s en teams. En het samen met klanten mooie resultaten behalen!

Om je een beeld te geven van hoe ik als collega was, kan ik natuurlijk al mijn beoordelingsgesprekken met je delen. Laten we dat niet doen. De uitkomsten van het spel ‘Ranking your Colleagues’ zeggen misschien wel veel meer…

Naast tot ‘ideale schoonzoon’, werd ik ook verkozen tot ‘de collega aan wie je je spaargeld zou toevertrouwen’. De tweede keer dat we dit spel speelden, kwam ik als 1e naar boven bij de vragen ‘Wie heeft het beste geheugen’ en ‘Wie heeft de beste algemene ontwikkeling’. En als 2e bij ‘Wie is het meest resoluut?’ en 3e bij ‘Wie heeft de meeste mensenkennis’.

En dan te bedenken dat zo’n spel vol zit met hilarische, ludieke, en minder serieuze vragen. Maar in die categorieën viel de eer mij niet ten deel. Ach ja, ik laat het aan jou over wat je uit bovenstaande haalt.

…als lotgenoot!

En nu…? Nu heb ik al meer dan 3 jaar hersenletsel en ben ik arbeidsongeschikt verklaard. In die tijd heb ik enorm veel kennis opgedaan over mijn letsel en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ik geniet van het helpen van lotgenoten bij het vinden van hun eigen weg. Telefonisch, via social media, maar vooral ook als ik ze ontmoet.

Eind 2019 heb ik als onderdeel van mijn re-integratie het loopbaanprogramma ‘(Her)ontdek je talent’ gevolgd. Samen met een groep lotgenoten, ging ik op zoek naar wie ik ben, wat mijn kracht is en wat ik wil. Mijn eigen inzichten zijn dankzij dit programma vele malen scherper geworden.

Maar ook in die groep, ben ik veel bezig geweest met het helpen van mijn mede-deelnemers. Een paar van de reacties na afloop:

Positief, enthousiast, lekker snel schakelen en analytisch heel scherp. Dank je voor de kritische vragen, je hebt me af en toe echt aan het denken gezet. Heel veel succes met je volgende stappen!

Wat een feestje om jou als trainer in de groep te hebben! Bedankt voor al je input, kennis en positieve energie. Heel veel succes, maar dat komt helemaal goed met jou!

Ik heb heel veel van je geleerd, zo positief als jij omgaat met je ongeluk. Ik ben anders gaan kijken, dankjewel!

…als coach!

Daarom ben ik begonnen als coach! Ik wil graag lotgenoten helpen om net als mij te leven als een held, met hersenletsel. Ook door daar over te schrijven… En misschien wel te spreken! Daarmee komt een droom uit…

Heb jij ook traumatisch hersenletsel? En wil je ook leven als een held?! Dat kan! Ik geloof er heilig in dat er één specialist is, die je echt kan helpen na een langdurige hersenschudding… en dat ben ik niet! Meer weten? Lees dan mijn verhaal Voor Hersenhelden!